7 juli 2011

att smälta en ko.

Grilldags igen, så oväntat! Jag vet, det är en sjukdom vi har. Ett inre tvång att grilla allt som grillas kan, näst intill en mani. Än har ingen lyckats bota oss från vår galenskap så vi fortsätter ett tag till!
Ibland kan man behöva skämma bort grillgallret lite så att det förstår att det här är en finare restaurang, rätar på ryggen och stolt ser till att finleverera endast det bästa: Därmed blev det några bitar oxfilé på gallret. Bara salt och peppar behövs så är lyckan gjord! Lökpaket med skuren färsk lök inklusive den finfina blasten och en hel! färsk vitlök, lite salt och så mycket smör att det är bäst att blunda när man viker ihop paketet... Guacamole är en av våra ständiga hyresgäster på bordet och så även grillade färskpotatisar -kokas först, penslas med idag grillolja, andra gånger smält smör med salt och pressad vitlök.

Jag är riktigt förtjust i de nya underläggen från Sia som jag hittade i en Fabriksbutiken-outlet! Grejer som inte har potential att göra en riktigt förtjust kan hellre stanna kvar i affären...

De superstiliga blå skålarna och uppläggningsfatet är så klart Rörstrands Blå Eld. Vackraste porslinet i världen, om du frågar mig! Vilket porslin tycker du är finare än alla andra?Efter att ha knaprat alldeles för mycket ko var det bara idisslandet kvar.... ;)

4 kommentarer:

The Dress And Me sa...

Oj, det där ser ju alldeles förträffligt ut. Mums!!

Anonym sa...

Men Cissi, så galet gott det låter, är det inte dags att ni bjuder hem oss snart;) Min senaste porslinsförälskelse är musselmalet. Sålde allt gammalt och är nu uppe i 10 koppar:) Såg nyligen på Junibacken att Nils karlsson pyssling badade i en musselmaletsockerskål! Kram t dig från Karin

Elina sa...

Vad mysigt det ser ut! Jag försöker också grilla så mycket som möjligt... vi svenskar är ju helt galna i att grilla, haha :-)

Ha en skön helg!
Kram Elina

Fru Westman sa...

Smaskens! Grillat är godast! :)