30 juli 2011

verbena.


I år hittade jag till min förvåning jätteverbena när jag botaniserade bland sommarplantorna för att fylla krukorna på trappan och uteplatsen. Det var en glad överraskning -flera år sedan sist! Gillar alla sorterna verbena -hängverbenan fyller ut sig så fint och blommar ända långt in på hösten tills frosten tar den. Men det är något speciellt med jätteverbenans långa skira stänglar. Det blir som ett litet moln av ljuvlighet ovanför krukan...


Gallret man skrapar skorna på hittade vi på Gysinge Byggnadsvårdscentrum, tillverkat efter gammal förlaga med vackert mönster. Numera har de en webshop så man inte nödvändigtvis måste åka dit för att köpa deras grejer. Men det är helt klart värt en utflykt. Jag gillar att kolla i deras bodar med gamla vackra dörrar och fönster till salu. Lunch äter man på värdshuset i Gysinge. Sist jag var där var det en gourmetskylt på dörren. Sällan har köttfärsbiffar med brunsås smakat så gott!


3 kommentarer:

Kristina sa...

Vackra bilder, verbena är en blomma som jag nästa glömt. Tack, för tipset, den kommer i min trädgård nästa sommar!

Hälsningar,
Kristina

Jenny sa...

Så fin! Och vilka fina foton du tar!
Ha en bra dag, kram Jenny

Anonym sa...

Ja det skall bli underbart att se honom igen! Hade gärna haft honom närmare, men om jag måste välja mellan olika länder så känns det helt ok att det är just Bali han bor på. :)
Så får ni för er att åka, hör av dig så kan jag kanske tipsa lite om ställen och annat.