26 juli 2011

utsikt.
Njuter av utsikten när jag står vid köksbänken och lagar mat eller diskar. Nåja, diskar gör jag inte så ofta, men kanske sköljer grönsaker i alla fall. Tänkte bjuda på lite bilder från mitt köksfönster!

Gångens vindlande form har vi inte tänkt ut själva. Den är ett resultat av elskåpens placering i tomtgränsen och en enveten grundläggare som hävdade att vi behövde en flera meter bred avgrusad gång för att kunna få material buret till huset när det begav sig. Två meter kom vi överens om. F-Y-R-A meter var den som bredast. Vi grävde (nåja, mannen) grävde bort det mesta åt ena hållet och resten blev gången. Den urgrävda gropen blev plötsligt en böljande form till en jätterabatt.


Så egentligen får jag väl vara lite tacksam till stans skickligaste grundläggare trots att inga argument från kvinnor bet på honom när man diskuterade. (Jag vet ju att jag hade rätt i alla fall, avgrusningen blev för stor.)

Måste förresten berätta om när vi köpte Ölandsstenen till gångarna. Hittade en annons i lokalblaskan -före Blockets tid - kastade oss på telefonen och var först! En åldrad liten dam, doktorinna, i ett av stadens finare kvarter hade bytt ut stenen mot mer rullatorvänlig betongsten. Hon visste inte hur mycket det var men däremot hur mycket hon ville ha betalt per kvadrat. Vi fick gå ut och mäta på de nya gångarna med tumstock. Vi är rätt ärliga av oss och räknade ut att det skulle kosta 3200 kr. Då knep hon lite med ögonen och sa med mycket förnämt uttal: "Ska vi säga tretusenfem?" Tja, vi log lite och sa att absolut, vi betalar det du vill ha. Vi ler fortfarande när vi pratar om henne. -Hon var liksom från en svunnen tid med en adel vi aldrig mött, värt vart enda öre att få uppleva.


6 kommentarer:

maybe*mej sa...

Det är i allafall en himla fin utsikt från köket... och från alla andra platser också på tomten. =) Hoppas att vi kan komma förbi snart. kram på er

my white mess sa...

Hej
Ser helt fantastiskt ut utanför ditt köksfönster.
Ha en fin kväll
kram Malin

Victoria @ MY HAPPY HOME sa...

Hej, så roligt att ha hittat hit! Himla fin trädgård du har!
Kram victoria

Mia sa...

Tänkt om man ändå hade en så fin utsikt när man diskade. Då skulle jag stå där hela dagen. Fast det känns ändå som man står där hela dagarna med tre barn hemma på sommaren. Men det kanske skulle vara roligare om man hade lite fint att titta på förutom köksskåpet.

Kram Mia

popetotrora sa...

Ser verkligen jättefint ut! Härligt att ha den fina utsikten från kösbänken varje dag!

Hildas hem - Sofia sa...

Underbar utsikt! Jag tycker det känns rofyllt med en fin utsikt från just där man står och diskar - om man nu gör det ibland :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia