22 april 2011

kärlekens lov.
Påskägg, kycklingar, god mat, solsken, efterlängtad ledighet och goaste gemenskapen med nära och kära. Påsken är en härlig tid på året - som en liten karamell efter en lång vit vinter. En njutbart och välbehövligt andrum på vägen mot sommaren och semestern. En liten eftertanke till påskens ursprungliga budskap tycker jag påsken är värd vare sig man är troende eller inte: Att vara beredd att ge sitt liv för en annan människa, större än så blir det inte... Hur mycket är jag beredd att ge av mig till dem runt mig? Min tid, mina pengar, min bekvämlighet, mitt liv? 


En sten i form av ett hjärta som en liten påminnelse om en kärleksgåva som sträcker sig genom tid och rum... Att någon gav sitt liv för att jag skulle ha en större hand att hålla i, både de sköna dagarna och de tunga dagarna. Förra året var det absolut tuffaste i mitt liv. Tacksamheten fyller mitt hjärta idag, både för att någon hjälpte mig igenom och för att jag sitter här nu med frid och solsken i hjärtat och sinnet...


Så innerligt glad påsk till er alla... och en liten utmaning att under påskhelgen ge något av dig själv eller det du har till någon som behöver det...

7 kommentarer:

Fröken Randig sa...

Fint skrivet söstra mi!! Hälsa dom andra där borta. Kram

Anonym sa...

Så vackert skrivet Cecilia kära! Jag tar det till mig... Kram och en välsignad påsk önskar jag er.

Maria Lakstigal

Anonym sa...

Vilka fina ord och tankar! Kram till dig och glad påsk! / Karin

a piece of happiness sa...

Väldigt fina ord su skriver. Vad skönt att höra att ditt mörker har blivit ljusare. Stor Kram och tack för dina fina kommentarer hos mig.
LiseLotte

enannanhelena sa...

Det är fint det du skriver. Men det var lite för mycket av det tänket som gjorde mig "utbränd". Att ge och ge och... Det är svårt det där med att hitta balansen. Något som jag känner att jag måste fortsätta att öva på, varje dag, vardag som helgdag. Naturskyddsföreningen och Bris heter de som lindrar mitt dåliga "världssamvete" mest. :)

Hoppas att du får en fortsatt fin påsk!
/helena

Nanna sa...

härliga ord och bilder! ..och ja, en svår balansgång det där med att ge och ge. KANSKE det delvis handlar om våra motiv då vi ger, men också om att kunna ge åt sig själv - tid ... att unna sig och vara snäll mot sig själv, vilket inte är värderingar vi växer upp med i Norden.

en matsked grejer sa...

Det finns många aspekter som alla har sin sanning... både att ge till andra och att ge till sig själv, att vara generös och omtänksam både mot andra och sig själv, att se andras behov och att lyssna på vad man själv orkar... Att ordna ett livstempo som är hållbart är en av de viktigaste gåvorna man kan ge sig själv!
Varma kramen o en fin fortsättning på påsken! /Cecilia