6 april 2011

befintlig beslutsångest. blivande badrum. del 3.

Misaki Cone.     Foto: Hafa/badshop
Några delar av badrummet har redan passerat, om mosaik så vacker att man nästan gråter här, om badkar med skönhet och den svårfångade perfekta blandaren här .

Handfat är en av de roligaste sakerna att välja. Det finns ju så mycket fint! Stora vita fyrkantiga är jag extra svag för. Det här hängde med länge på favoritlistan:

foto: duravit

Ikeas Ånn är en betydligt mer prisvärd variant:


foto: smartson


Handfatet och blandaren på bilden från Fired Earth (kan inte låta bli att visa den igen) är ju också riktiga puddingar.


foto: fired earth


Efter att ha stirrat på Fired Earth-bilden tillräckligt länge får vi problem. Jag bara måste ha en blandare monterad i väggen. Så mycket är klart att det ska bli en handfatsskål stående på ett litet vitt skavt bord (bild längst ner). Bordet kommer från underbara Norrgården i Falun. Länge tänkte vi gjuta en betongskiva till bordet och i skrivande stund börjar jag tveka igen -det vore ju snyggt! En handfatsskål har vi också valt ut och köpt: Hafa Misaki Cone (bilden längst upp i inlägget). Men den har ju blandare monterad på själva skålen...

Hans Grohe har en rad snygga blandare att bjuda på om vi ska nu ändra oss från Cone:

foton: hans groheDet här är en djungel. Det är så lätt att se ut ett fint handfat och en fin blandare. Kruxet är sedan att de ska passa med varandra rent praktiskt med hur bottenventilen ska monteras och hur vattnet faller i handfatet -det kan skvätta ner ordentligt i badrummet om man har otur. Urvalet minskas också om man vill ha ett handfat med bräddavlopp, vilket känns lämpligt med barn i huset (eller med mig i huset för den delen).

Så här ser i alla fall det lilla bordet ut! Länge leve beslutsångesten... (vilket i-landsproblem!)Bordet från Norrgården som ska bli handfatskommod

6 kommentarer:

Fröken Randig sa...

Det kommer nog bli alldeles strålande fint när det är klart.
Det som är skoj med dina inspirationsinlägg är att du skriver ganska mycket text. För det är ju ändå pga dina fina ord som vi gillar din blogg så mycket. ; )

milla-andante sa...

Det finns ju sååå mycket fint, så jag förstår att det är svårt att välja!
Fin blogg du har!!

Mvh Milla

Maria sa...

Förstår att det är en djungel. Vi har ett badrum som bör renoveras om något år, känns kul att redan fundera och klura på hur man kan göra där med mosaik mm

HEMLÄNGTAN sa...

Ja, det finns ju så otroligt mycket fint att välja på. Förstår verkligen att du har beslutsångest. Visst är det i-lands problem men det känns ju ganska viktigt att man blir riktigt nöjd när man väl gör om ett badrum.

Vi har ett vitt fyrkantigt handfat i vårt badrum och är jättenöjda. Väggkran har vi också men den har vi i köket. Dyr var den men den är värd varenda krona :)

Hoppas det går bra med alla beslut!
Kram, Jenny

Vintage House sa...

Ja det är verkligen en djungel har samma problem när det gäller köksval...
tack tack för dina gulliga ord
kram
sandra

Att vara någons fru sa...

Det finns sååå mycket vackert att välja på.